söndag 5 juli 2009

Film från Windows Movie Maker till YouTube

Har du redigerat en film i Windows Movie Maker och vill lägga upp den på YouTube så går det alldeles utmärkt. Formatet som WMM sparar filmen i är WMV. Klicka på Arkiv -> Publicera film. Välj att spara filmen på Den här datorn (Publicera för uppspelning på datorn) och följ guiden.

Det går bra att ladda upp filmen på YouTube direkt som en wmv-fil men det kan ta ganska lång tid eftersom YouTube konverterar filmen till en flv-fil. För att det ska gå fortare att ladda upp filmen så kan du själv konvertera den. Ett bra program som klarar detta är Adobes Media Encoder. Ett gratis alternativ till Adobes program är FLV Encoder som är ett online verktyg för att konvertera videofilmer mellan olika format, bl a wmv till flv. Enda begränsningen är att filmen får väga max 100MB.

FLV Encoder

2 kommentarer:

Anonym sa...

det går ju inte att spara den i 'den här datorn' .. jag fattar ingenting !

Liza sa...

Det beror nog på vilken version av Windows Movie Maker du har! Har du Windows Live Movie Maker 2011 så väljer du Arkiv -> Spara film -> För datorn. Sen kan du konvertera den till flv-format. Självklart kan du ju ladda upp den direkt till Youtube också: Arkiv -> Publicera film -> Youtube. Sen får du logga in på ditt Windows Live konto.
Lycka till!