måndag 7 december 2009

Kopiera kontakter från Outlook till Skypemobil

Jag har gjort olika mappar i min Outlook-kalender, en specifik för mobilkontakter, eftersom jag inte har eller använder mobiltelefonnummer till alla mina e-post-kontakter. På så sätt kan jag välja att importera kontakter som bara har mobilnummer.

Starta programmet PC Sync för Skypemobilen. Aktivera fliken Kontakter genom att klicka på den (i rutan till vänster). Klicka på USIM eller Telefonminne beroende på var du vill lagra dina kontakter. Välj sedan i menyn Kontakter -> Importera. I dialogrutan väljer du Importera från MS Outlook kontakt och klickar ok. Bläddra fram till din mapp med mobilnummer.

Sedan måste du överföra kontakterna till mobiltelefonen: Välj i menyn Kontakter -> Överföring. I dialogrutan väljer du antingen "Skriv över mobildata med PC-data" eller "Uppdatera mobildata med PC-data".

Vill du kopiera kontakter andra hållet, från Skypemobilen till Outlook så är det lite knivigare. Då kan man bara exportera en kontakt i taget. Kontakten sparas i formatet vCard (.vcf) som kan öppnas i Outlook.

Inga kommentarer: